Френското правителство започна разследване, след като 14-годишната Самара изпадна в кома,

...
Френското правителство започна разследване, след като 14-годишната Самара изпадна в кома,
Коментари Харесай

Наричат я „кафир“, което означава неверник: Защо пребиха ученичка във Франция?

Френското държавно управление стартира следствие, откакто 14-годишната Самара изпадна в кома, след като е била пребита пред учебното заведение си от трима други младежи в южната част на Франция, съобщи Агенция Франс Прес. Това се случва във вторник следобяд, на 2 април, в Монпелие в Южна Франция. 

Самара е мюсюлманка, която не изповядва религията си по този начин, както доста от нейните съученици. Има алена коса и не се забулва. 

„ Дъщеря ми се облича в европейски жанр. Наричат я „ кафир “, което значи нечестивец “, споделя майка ѝ - Хасиба, пред френски медии. 

Тя ще влезе в действие от началото на новата образователна година на 4 септември

Тримата хипотетични нападатели са задържани и обвинени в опит за ликвидиране на малолетно лице. Сред тях е и момиче, което е учило в същото учебно заведение като жертвата -  в предградията на града. Другите двама задържани малолетни са на възраст 14 и 15 години.

Жертвата към този момент е излязла от медикаментозната кома, само че остава „ разтревожена “ и „ мощно травмирана “, споделя майка ѝ.

Френският образован министър разпореди следствие и изиска да се изготви отчет с събитията към нападението в границите на 8 работни дни, считано от през днешния ден, 05.04.

„ Тази задача ще има за цел както да откри обстоятелствата, по този начин и да открие кой защо е виновен “ сподели тя пред френска телевизия.

Изповядващите исляма са прекомерно доста за потенциала на джамиите в града

  Предположения за нападението

Майката на Самара споделя пред медиите, че щерка ѝ е била унизена от нейни съученици в продължение на две години и половина. Тя добавя още, че Самара е загатвала, че това евентуално е било поради държанието и облеклото ѝ, което било разбирано от останалите като „ неислямско “.

„ Всъщност не разбирам аргументите това дете непрекъснато да я атакува, само че има нещо. Мисля, че това е фактът, че тя може би е малко по-освободена от някои възпитаници “, споделя тя за една от хипотетичните нападатели.

Хасиба насочва още обвинявания към същото момиче, като твърди, че тя даже е била отстранена от учебно заведение за два дни през юни 2023 година, откакто е разгласила фотография на щерка ѝ в обществените мрежи с апел да бъде изнасилена.

Само след няколко месеца страната ще е хазаин на Олимпийските игри

 В коментар по малкия екран президентът Еманюел Макрон изрази взаимност към нападнатото момиче, само че прикани за изключително внимание при ваденето на заключения и изводи за събитията на нападението.

„ На този стадий бих бил доста внимателен да категоризирам нещата. Искам да се откри цялата истина първо и едвам тогава да се създадат изводите “, прикани той.

Опасността от атентати във Франция

Нападението се случва в миг на нараснало напрежение към френските учебни заведения, откакто десетки гимназии получиха закани за атентати през последния месец. Те включваха и видеа с бомбени закани и обезглавявания. От полицията считат, че извършителите са хакнали имейла на възпитаник, с цел да разпространят известията до всички адреси.

Разследващите към момента работят по откриването на причинителите, а на децата и възрастните, които са гледали шокиращите видеа, е препоръчана безвъзмездна психическа помощ.

Последните закани последваха вълната от подправени сигнали за бомби, които бяха насочени към учебни заведения, летища и туристически обекти през есента на 2023 година Тогава Франция увеличи до най-висока степен предизвестието за терористична опасност.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР